Jimmy Creed (06-05-2007)

Bos en Duinschool, Bloemendaal

12 September 2013 organiseert Bertina Slager in Utrecht een avond om Leespraat materialen te maken en elkaar te inspireren op het gebied van Leespraat. Het initiatief ontstond bij D'mama's een Facebook groep voor mama's (en papa's) met een kind met downsyndroom. Ik heb als voorbeeld het onderstaande boekje gemaakt. Jimmy leest voor uit het demo model.

Vanmorgen (29 mei 2013) zaten we in het portiek bij Hedianne te wachten omdat we wat vroeg waren. Jimmy begon alvast maar een boekje te lezen. Hij maakt op het moment enorme sprongen met lezen en heeft er heel veel plezier in. Ik ben best een beetje trots op ons zes jarige mannetje.

Jimmy zijn woordenschat is nu zo gegroeid dat hij steeds makkelijker zinnen gaat lezen. Ik heb verschillende boekjes aangepast met wisselzinnen. Dit zijn zinnen waar steeds een aantal woorden in veranderen. Hieronder een boekje over Bobbi die gaat. . .

Een mooi voorbeeld van woord herkenning. Jimmy had het woord 'hond' onderste boven vast en las  'pony'. In eerste instantie dacht ik dat is raar, pony lijkt toch niet op hond? Een vergissing 'vlinder' en 'vogel' is logischer. Maar als je het woord omdraait lijkt het inderdaad op pony.