Jimmy Creed (06-05-2007)

Bos en Duinschool, Bloemendaal

Vrijdag 9 november 2012, zingen met de lampion bij bejaarden tehuis de Wilthoef.

Er was hard geprikt aan de lampion. Jimmy en de kinderen van zijn groep hadden een appellampion gemaakt, geinspireerd op het verhaal van 'Rupsje Nooitgenoeg'.

Liam en de rest van groep 3 hadden druk geschilderd aan een grote maanlampion. Kijk mijn lichtje, kijk mijn lichtje...

Donderdag 1 november 2012

Eerst werd er een liedje gezongen en al vlug kwamen de broodjes.

nationaal ontbijd

Woensdag 3 oktober, 2012 opening kinderboekenweek met Kim Aukema en haar nieuwe boek Wereldgroeten.

{module[48]} Woensdag 3 oktober 2012 heeft de Bos en Duinschool de kinderboekenweek op een feestelijke manier geopend. Met kinderen en leerkrachten in kleding van over de hele wereld zongen ze het lied 'wereldgroeten', behorende bij het boek 'Wereldgroeten' van Kim Aukema. De groepen 1,2 en 3 hadden geluk! Zij mochten in de gymzaal blijven na de opening, waar schrijfster Kim, het gloednieuwe boek aan hen voorlas. Nadat Kim had voorgelezen mochten de kinderen een grote kleurplaat in schilderen waarna de gang er uitzag als een expositie!
De geslaagde ochtend haalde de voorpagina van de krant. Jimmy liet de krant trots aan iedereen zien en vertelde dan : " Jimmy Chinees, Liam Ninjago."

 

Maandag 8 oktober, 2012

{module[49]}Verschillende moeders lazen voor naar aanleiding van het kinderboekenweek thema "Hallo Wereld." Omdat er verschillende talen worden gesproken in de wereld en door kinderen op school lazen Sara, de moeder van Maurits en ik het verhaal Yertle the turtle van Dr Seuss voor. Sara in het Engels en ik deed een vrije vertaling. Een aardige uitdaging maar we wisten gelukkig de aandacht te houden van de kinderen.

Donderdag, 20 september 2012

Een geslaagde schoolreis naar speeltuin de Goudvis. De gekleurde trapauto's en het reuze springkussen waren favoriet!

{module[47]}