Jimmy Creed (06-05-2007)

Bos en Duinschool, Bloemendaal

Jimmy Creed

Jimmy Creed is geboren op 6 mei 2007 met het Syndroom van Down. Jimmy is de jongste in het gezin. Zijn oudere broer heet Liam. Liam is oktober 2009 begonnen op de Bos en Duinschool in Bloemendaal. Jimmy is 5 September 2011 begonnen op de Bos en Duinschool. Christien Creed-van Citters, de moeder van Jimmy en Liam is Nederlands van nationaliteit. Jim Creed, de vader van Jimmy en Liam is Iers van nationaliteit. Liam en Jimmy worden daarom tweetalig opgevoed. Het doel van deze site is informatie te geven over “Jimmy op de basisschool ‘ en om de communicatie te optimaliseren tussen de mensen die met Jimmy werken. Deze kunnen voor de blog inloggen op het afgesloten gedeelte.

We willen de positieve meerwaarden van het reguliere onderwijs met betrekking tot Jimmy zo hoog mogelijk maken.

Hoe heeft dat de grootste kans van slagen :

Als iedereen die met Jimmy werkt de neuzen dezelfde kant op heeft.

  • Door een positieve instelling
  • Door het te zien als een uitdaging
  • Door eventuele problemen gezamenlijk aan te pakken i.p.v. alleen maar te constateren
  • Door open, heldere communicatie

Voorbeelden van open communicatie kunnen gaan over het signaleren van problemen maar ook over het informeren over bepaalde onderwerpen. De juf kan bijvoorbeeld laten weten via de blog welke liedjes er in een bepaalde periode worden gezongen op school zodat die thuis extra geoefend kunnen worden. Hierdoor kan Jimmy weer beter meedoen in de klas. Jimmy’s juf, de logopedist, de ambulant begeleidster e.d. kunnen allemaal inloggen op het afgesloten gedeelte (een digitaal heen-en-weer-schriftje) waardoor iedereen van elkaar op de hoogte is.

Geloof in Jimmy en denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Als wij en de school goed samen werken kan Jimmy nog heel ver komen.