Jimmy Creed (06-05-2007)

Bos en Duinschool, Bloemendaal

Met o.a. logopedie en leespraat hebben we gewerkt om de communicatie van Jimmy te verbeteren. Mooi om nu resultaat te zien. Hij vraagt in dit filmpje in een volzin aan mij: 'mama, wil je helpen alsjeblieft?'  En natuurlijk geweldig hoeveel Jimmy al kan lezen van de gedichten en de teksten van de Pietenspeurtocht door het huis op Sinterklaasavond.

Margaret Kappert is sinds november 2012 de logopediste van Jimmy. Ze behandelt Jimmy in de praktijk en observeert hem op school om ook daar zijn communicatie te verbeteren.

www.logopediebloemendaaloverveen.nl

Drs. Arianne van der Kooij kwam de eerste twee jaar om de drie maanden bij ons thuis voor pre-logopedie.

www.logopediehaarlem.nl

Logopedie door Bregje Hollanders

Jimmy gaat sinds maart 2010 wekelijks naar logopedie en gaat nu hij met school begonnen is om de week naar logopedie. De logopediste maakt gebruik van de Tan-Söderberghmethode en de methode ‘leespraat’. Bregje ging per 1 januari 2013 met zwangerschapsverlof. De logopedie is overgenomen door Margaret Kappert uit Overveen.

Bregje Hollanders mei 2010: “Jimmy is goed leerbaar. Zijn werkhouding en concentratie zijn nog wel wisselend, maar vind ik zeker niet afwijkend voor zijn ontwikkelings- en kalenderleeftijd. Wat betreft de spraaktaal-ontwikkeling bij het Syndroom van Down is het heel wisselend (en ook afhankelijk van het IQ). Het ene kind praat nog helemaal niet als hij naar de basisschool gaat en het andere kind kan zich met korte zinnetjes wel redden. Ik vind Jimmy heel communicatief ingesteld, hij kan zich met non-verbale communicatie/gebaren erg goed duidelijk maken. De laatste tijd maakt hij grote sprongen in zijn woordenschat en begint nu ook in twee- woordzinnen te spreken. Een erg belangrijke ontwikkeling.” Ik zie zelf geen problemen in de omgang met leeftijdgenootjes in groep 1/2! Ik denk juist dat hij het enorm naar zijn zin zal hebben en ik verwacht dat hij met de meeste activiteiten gewoon mee kan draaien.”

www.logopedieheemskerk.nl

Voor meer informatie over leespraat: www.stichtingscope.nl