Jimmy Creed (06-05-2007)

Bos en Duinschool, Bloemendaal

5 September 2011 tot 15 februari 2013.

Ambulante begeleiding vanuit het speciaal onderwijs (rugzak) door Marjolein Evers:

Marjolein Evers ambulant begeleider: “Mijn eerste indruk van Jimmy Creed. Donderdag 24 maart ben ik bij de familie Creed op huisbezoek geweest om alvast wederzijds kennis te maken en een eerste indruk van Jimmy op te doen. Wat een leuk, vrolijk en pittig mannetje, dat is mijn eerste gedachte wanneer ik Jimmy zie. Gedurende ons gesprek zit Jimmy aan de tafel. Hij eet zijn lunch zelfstandig, geeft aan wanneer hij genoeg heeft en vermaakt zich met een kleurplaat, puzzel en een boekje. Hij heeft al een goede pengreep, zie ik. Margje Bartels is er ook bij om met hem te spelen/werken en zonder problemen zit hij meer dan een uur aan de tafel. Hij is heel alert en reageert adequaat op de videofilmpjes die Christien laat zien. Jimmy zegt al flink wat woorden, die ik kan verstaan. Ook gebruikt hij veel gebaren. Hij kan goed duidelijk maken wat hij wil. Hij maakt oogcontact en lijkt mij gemakkelijk in de omgang. Hij komt heel vriendelijk over. Af en toe zegt hij wat, als reactie op een filmpje of vraag, maar hij is geen enkel moment lastig of storend. Hij maakt een leergierige indruk. Als ik Jimmy vergelijk met de (vele) andere kinderen met Downsyndroom die ik ken, dan vind ik dat hij met zijn nog geen vier jaar al heel veel kan; lang aan tafel werken, communiceren in verstaanbare woorden, goed gebruik van gebaren, goede pengreep etc. Ik hoor van Christien dat Jimmy geen weglopertje is, hij ook al lang in de kring kan zitten en dat ze al bezig zijn met zindelijkheids- training. Ik heb haar geprobeerd ervan te overtuigen dat zindelijkheid pas echt een rol gaat spelen bij de overgang naar groep drie. Maar als hij er al aan toe is, prima toch!

Ook al is Jimmy nog een heel klein mannetje (maar dat is hij over een jaar ook nog), vind ik dat hij er aan toe is om in september te starten in groep 1/2. Hij kan voldoende kenbaar maken wat hij wel/niet wil en beheerst al veel vaardigheden, die bij de meeste kinderen met Downsyndroom in de kleutergroepen vaak nog aangeleerd moeten worden!!! Bijvoorbeeld: op stoeltje blijven zitten, aan tafel een werkje doen. Jimmy is een kijker; door observatie leert hij heel veel. Hij zal zich optrekken aan de andere kleuters in zijn groep.

Ondanks alle komende bezuinigingen, vooral bij de AB-dienst, reserveer ik vast een plekje op mijn leerlingenlijst voor Jimmy in september, want deze kanjer is voor mij!!”

Jimmy werd in de periode van 5 September 2011 tot 15 februari 2013 geregeld geobserveerd door Marjolein. De begeleidingsverslagen staan voor mensen uit het team op het inlog gedeelte. Marjolein heeft per maart 2013 een nieuwe baan bij de van Gilzeschool. Er moet nog vervanging komen.

www.50tien-oudersenrugzak.nl