Jimmy Creed (06-05-2007)

Bos en Duinschool, Bloemendaal

 

Augustus 2013

Hieronder een filmpje waarbij kinderen uit verschillende landen, Duitsland, Zweden , Denemarken en Nederland met elkaar spelen. Onder andere Jimmy en zijn Zweedse vriendinnetje Olivia. Het is op de camping boven Kopenhagen.

 

April 2013

Junior Pictolino van Ravensburger is een leuk puzzelspel om met twee of meer kinderen te doen (maximaal vier). Je gaat om de beurt op zoek naar één van de zes details uit jouw kijkplaat/ spelbord. Er zijn vier spelborden namelijk de speeltuin, de winkel, de boerderij en de speelkamer. Je leert beurt te nemen, goed te observeren en het stimuleert de taalontwikkeling. Hieronder een filmpje waar Jimmy, David en oma Pictolino spelen.

Voor de mensen die bezig zijn met 'Leespraat' kun je natuurlijk eenvoudig kartonnen cirkels maken met de woorden er op in plaats van de plaatjes. De kinderen moeten dan de zes juiste woorden zoeken bij hun spelbord. Een leuke aanvulling voor het drempelprogramma van de methode Leespraat.

 

 

Maart 2011

Naast dat zowel Liam als Jimmy dol zijn op het bouwen met blokken,Kapla, Duplo en Lego is het ook nog eens goed voor de taalontwikkeling van een kind. Onderzoeksleider Dimitri Christakis van de de University of Washington deed in 2007 een onderzoek naar de invloed van het bouwen/ spelen met blokken en de taalontwikkeling van kinderen. Hieronder een filmpje uit 2011 waar Jimmy samen met Jurriaan met Duplo speelt.

 

 

April 2013

Er zijn tegenwoordig veel mooie zoek- en ontdekboeken te koop. Voor elk kind zijn interesse is wel een boek te vinden. Jimmy is op het moment zeer gefascineerd door het Circus. Hieronder een filmpje waar Jimmy en David die in het zoek- en ontdekboek 'Circus' kijken geïllustreerd door Doro Göbel en Peter Knorr. Zoals je ziet zijn deze boeken goed voor de stimulering van de spraak en leuk om samen in te kijken en dingen in te ontdekken.